Hvad Er Ernæringsterapi?

Billede: Canva ved du det godt

Der findes virkelig mange former for alternativ behandling, heriblandt også former, der involverer kost. Èn af dem er enæringsterapi. Hvis du ikke allerede ved, hvad ernæringsterapi er for en størrelse, så er du kommet til den helt rigtige artikel.

I dette indlæg vil vi gennemgå, hvad ernæringsterapi er helt grundlæggende.

Hvad er ernæringsterapi? Ernæringsterapi er en alternativ behandlingsform, hvor kost og ernæring er den naturlige indgangsvinkel til vedligholdelse og genoprettelse af ens velvære og sundhed. Kosten udgør de essentielle byggesten til et godt, langt og sundt liv.

Ernæringsterapi er altså en terapiform, hvor kosten er danner grundlag for behandlingen. Kosten og terapien har til formål at rense ud i kroppen, aflaste kroppen, samt at erstatte og forny forskellige reserver.

Dette kunne eksempelvis være ting som essentielle fedtsyrer, fibre, kulhydrater, vitaminer og mineraler. Ernæringsterapien fungerer således, at disse ting udgør et af de vigtigste redskaber til at vedligeholde og forbedre kroppens velvære og funktioner.

Ernæringsterapi har i de sidste 35 år oplevet større og større fremgang. Især blandt amerikanske forskere og læger har den alternative behandlingsform vundet voksende popularitet. Ofte bliver terapiformen brugt i forbindelse med det fænomen, man kalder for funktionel medicin.

Ernæringsterapi bruger også viden om energiflow, som man blandt andet kender fra traditionel kinesisk medicin. Man kan altså bruge urtemedicin og kosttilskud som supplering. Dog ernæringsterapeutens mål altid at give klienten den mest enkle og effektive behandling.

Filosofien bag ernæringsterapi er, at psykisk velvære og livsglæde har enorm indflydelse på kroppens funktionalitet og velvære, ved at fokusere på ressourcer og personen som en helhed. Man fokuserer altså ikke på de enkelte skavanker, men derimod at løfte kroppen og sindet over hele linjen.

Tak for Støtten
Vi siger stort tak til Illums Bolighus, der har støtte denne artikel. Hos Illums Bolighus kan du blandt andet finde Holmegaard Regina.

Akupunktur er en alternativ behandlingsform, som har rødder flere tusinde år til…
Læs mere
Shockwave terapi består af en række forskellige trykbølger, også kaldet “shockwa…
Læs mere
Alternative behandlingsformer blomster atter op i den vestlige verden, og i dage…
Læs mere
Mange vil gerne være mere til stede i livet og leve med en indre ro. Det er dog …
Læs mere
For nogle personer kan hypnose opfattes som det rene fup, men det er dog vidensk…
Læs mere
Der er mange forskellige meninger til alternativ behandling. Men faktisk bør man…
Læs mere
Zoneterapi. Er det endnu en alternativ behandlingsform med tvivlsomme resultater…
Læs mere