Hvad Er Heilpraktik?

Billede: Pixabay, congerdesign
ved du det godt

Ja, hvad er Heilpraktik egentlig? En Heilpraktiker beskæftiger sig med behandlinger med urter, vitaminer, mineraler og homøopatiske lægemidler, og behandlingen kan også indebære behandlingsformer som akupunktur, zoneterapi, massage, øreterapi og kostvejledning. 

Heipraktik bruges til at kurere en lang række sygdomme som for et eksempel - gigtlidelser, problemer i bevægeapparatet, fordøjelsesproblemer og tilbagevendende infektioner. Og arbejder således med at regenerere kroppens naturlige balance, så kroppen helbreder sig selv ved hjælp af vitaminer og mineraler. 

Behandlingen foregår således, at man laver en irisanalyse (altså en analyse af øjet) for at finde ud af hvilke type behandling klienten har brug for - er det homøopatisk eller biokemisk medicin klienten har brug for eller er det zoneterapi, akupunktur, massage eller elektroterapi. På baggrund af analysen sammensætter Heilpraktikeren den rette plan og klienten kan påbegynde behandling. 

En Heilpraktiker:

  • Behandler hele mennesket og ikke kun sygdommen
  • Arbejder både med analyse- og behandlings metoder
  • Arbejder med det det naturlige valg 

Ordet Heilpraktik betyder 'helbredelses praksis' - ('heilen' - at helbrede) og stammer fra Tyskland hvor den blev en statsanerkendt behandlingsform ved lov i 1939. 

Det tager 3 år at blive uddannet Heilpraktiker og det er som oftest folk med andre sundhedsuddannelser, som sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, zoneterapeut, fodplejer og social- og sundhedsassistent, som tager uddannelsen. 

Tak for støtten. Tak til Perlen Odense for deres økonomiske bidrag til denne artikel. Der kan du blandt andet finde: Sif Jakobs. Heraf markatet på indhold.

De fleste af os har hørt om begrebet “Kranio-sakral terapi”, men langt fra alle …
Læs mere
De alternative terapiformer vinder mere og mere ind i Danmark, hvor den danske b…
Læs mere
Meditation er træning af sindet og tankerne. Vores mentale helbred er en stor de…
Læs mere