Hvad Er Hypnose? Sindstilstand Og Bevidsthed

Billede: Canva.com
ved du det godt

Hypnose er en yderst seriøs og dedikerede behandlingsform, der kan hjælpe på både fysiske og psykiske lidelser. Videnskaben kan ikke forklare alt, når det kommer til hypnose. Vi giver en forklaring på det grundlæggende.

Hvad er hypnose? Hypnose er påvirkning af din sindstilstand og bevidst, hvor du kommer i en form for trance. Her findes der metoder til at nå underbevidstheden, hvor man kan påvirke tankemønstre, og dette kan altså medfører forandringer i både psykologiske og fysiologiske tilstande.

Mange folk forbinder det med manipulation, som det også ses på det ene billede. Det er dog et helt forkert billede at have af hypnose, der mere drejer sig om, at du skal komme i kontakt med din underbevidsthed.

Vores sind indeholder nemlig mange flere sider af sig selv, end vi kan komme i kontakt med i vores dagligdag. Det er blandt andet blevet populært at bruge hypnose til at ændre vaner og afhængigheder. Derfor er der mange der bruger hypnose mod rygestop.

Hypnose kan også hjælpe dig med eksempelvis traumer, men det kan også hjælpe nogle mod fysiske lidelser og sygdomme.

Man kalder terapi med hypnose for hypnoterapi. Der er ikke nogen fast definition på, hvordan man udøver hypnose, og hypnose kan også opstå naturlig. Man behøver derfor ikke et ur til at svinge frem og tilbage foran ens syn, som mange sikkert har set på film.

Der er stor forskel på, hvor modtagelige mennesker er overfor hypnose. Mange er derfor også meget skeptiske over for disse behandlingsformer.

En ting er dog sikkert. Vores sind gemmer på flere ting end vores bevidsthed er klar over. Hvis du kan komme i en form for trance, hvor du kan låse op for noget af den kæmpe viden, som alle besidder, men kan være svær at tilgå i dagligdagen, ja så har hypnose altså vist sig at være effektiv.

Der findes et hav af alternative behandlingsformer, og vi prøver at afdække og forklare dem løbende. Vi har lavet en lang liste med alle alternative behandlingsformer vi kunne finde. Se den lange liste her: Alle alternative behandlingsformer

Vil du vide mere om, hvad alternativ behandling egentlig er? Så har vi også lavet en overordnet definition på dette: Hvad er alternativ behandling?

Vi går ikke kun ind for at træne det psykiske, men også det fysiske. Hvis du skal prøve hypnose i fremtiden, ønsker vi dig alt held og lykke. Tak fordi du læste med og….

Tak for støtten

Afslutningsvis vil vi gerne sende et stort tak til Billig Fitness, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. Billig Fitness har en webshop, hvor de sælger træningsudstyr i både Danmark, Sverige og Norge. Mangler du en ny yogamåtte, eller treningsmatter, som de hedder på norsk, så giv deres hjemmeside et visit.

Videnskaben har skabt en lang række behandlings- og terapiforme til at behandle …
Læs mere
Alle mennesker besidder det vi kalder mindfulness, men nogen er bedre til at vær…
Læs mere
Mange vil gerne i prøve at meditere, men kommer desværre aldrig i gang. Det er e…
Læs mere