Hvad Er Zoneterapi?

Billede: Canva
ved du det godt

Zoneterapi. Er det endnu en alternativ behandlingsform med tvivlsomme resultater eller en reel og troværdig behandlingsform, der giver de resultater, som man kan forvente? Dette er spørgsmålet, som vi vil forsøge at svare på i denne artikel.

Hvad er zoneterapi? Zoneterapi er en bred anerkendt og anvendt behandlingsform. Zoneterapi bruges ofte som supplement til andre behandlinger. Zoneterapi foregår via trykpåvirkninger på forskellige zoner af kroppen. Zoneterapi bør ikke erstatte en naturvidenskabelig tilgang til behandling.

Nu hvor vi har helt styr på, hvad zoneterapi er, ihvertfald kort fortalt, så vil vi nu gå lidt videre ind i emnet omkring zoneterapi.

Sådan virker zoneterapi

Når man bruger zoneterapi, så stimulerer man forskellige essentielle zoner på kroppen. Stimuleringen har til formål at fjerne forskellige energiblokader. Når man gør dette, så vil man opleve en øgning i impulserne i nervesystemet, styrkning af kredløbet og immunforsvaret, ligesom at forskellige affaldsstoffer fjernes.

Zoneterapi kan hjælpe på en lang række sygdomme. Især er det velegnet til dig, der gerne vil bevare et godt helbred, eller forbedre dit generelle helbred. Zoneterapi kan også bruges til at bearbejde mere akutte symptomer, forskellige kroniske lidelser og forebyggelse af disse.

Man bør påregne minimum 3 behandlinger, hvis man vil have en mærkbar virkning af zoneterapi. Står du overfor mere komplekse tilstande, så kan det kræve længere behandlingsforløb, der strækker sig over 12 behandlinger eller mere.

Det varierer enormt meget fra person til person, samt fra lidelse til lidelse.

Selvom der ikke findes nogen decideret videnskabelig dokumentation for, at zoneterapi virker, så tyder al erfaring på, at det virker. Klienter såvel som behandlere melder i høj grad tilbage om positive resultater af behandlingen.

Zoneterapi er meget udbredt i Danmark. Op mod 25% af den danske befolkning har erfaring med zoneterapi, hvilket gør det til en af de mest benyttede alternative behandlingsformer i Danmark.

Statens Institut for Folkesundhed offentliggjorde i 2010 en rapport, der påviste, at over halvdelen af den danske befolkning har benyttet alternative behandlingsformer.

Tak til Mondo Kaos. 
Vi sender et stort tak til Mondo Kaos, der har støttet os i udarbejdelsen af denne artikel. Hos Mondo Kaos finder du blandt andet retro brudekjoler

Har du hørt om homøopati, men er ikke helt er klar over, hvad det betyder? Så…
Læs mere
Der findes mange forskellige former for behandling, og endnu flere tilgange til …
Læs mere
Body SDS er en alternativ behandlingsform som både fokusere på krop og sind. En…
Læs mere
Akupunktur er en alternativ behandlingsform som har eksisteret i tusindvis af år…
Læs mere
Dagens artikel sætter fokus på kinesiologi. Behandlingsmetoden er en holistisk b…
Læs mere
Healing er en alternativ behandlingsmetode hvor en healer kan hjælpe personer me…
Læs mere
Akupunktur er en alternativ behandlingsform, som har rødder flere tusinde år til…
Læs mere