Virker Meditation? » Her Er Vores Overbevisning

Billede: Canva.com
ved du det godt

Meditation er træning af sindet og tankerne. Vores mentale helbred er en stor del af vores overordnede sundhed og det at være et menneske. Det er meget individuelt, hvordan folk mediterer, og det er også meget forskelligt, hvilke virkninger man kan opnå, hvis man mediterer.

Virker meditation? Det er vores overbevisning, at det er godt at meditere, hvis man gør det ofte, og hvis man er dedikeret til at træne sine tanker og sit sind. Historien om meditation går tilbage fra før vores tidsregning, og der er derfor mange forskellige teknikker og metoder til, hvordan man mediterer og hvordan det virker.

Vil du vide mere om, hvordan man mediterer? Det er meget simpelt, og alle kan komme i gang med at meditere. Vi har skrevet en artikel her » Sådan mediterer man

Tilbage til spørgsmålet om meditation virker. Efter vores overbevisning, så kan man opnå store fordele for sit fysiske og mentale helbred ved at meditere. Du kan styrke dine sanser, blive mere afslappet og derved bekæmpe noget af alt den stress og angst, som omverdenen presser på mange folks skuldre.

Er det sundt at løbe en tur? Det ville de fleste sikkert sige ja til, men man opnår ikke de store fordele ved at løbe en enkelt tur, hvis man ikke træner andet ved siden af. Mange føler ikke, at meditation virker, hvis de kun prøver det en enkelt gang. Ligesom man heller ikke føler man bliver sund, hvis man kun løber en enkelt gang.

Når man meditere kan man udskille dopamin, som er et lykkehormon. Det skyldes at man blandt andet aktivere det parasympatiske nervesystem, der kan få os til at slappe mere af. Det kræver dog lidt dedikation før nogen får mærkværdige resultater ud af at meditere. Mange undersøgelser viser dog, at meditation har haft mange forskellige positive virkninger.

Derfor virker meditation

Meditation er træning, hvor man fokuserer på sindet. Med diverse teknikker kan man opnå mere balance i sin hverdag, få en bedre søvn, blive mere positiv og ikke mindst lære sig selv bedre at kende. Hvis man ikke tror på, at træning af sindet og sin mentalitet virker, så er man ikke af samme overbevisning, som vi er her hos Tankefeltet.

Men som vi nævnte, så skal der mere til, for at meditation “bare” virker. Det kræver træning, og selvom vi anbefaler at starte med 5-10 minutter om dagen, er det ikke sikkert, at 5 minutters meditation vil gøre store underværker for alle.

Men ved at have konstant fokus på at træne sin balance i hverdagen, have en sund livsstil, og lære teknikker, hvor man har fokus på sit åndedræt og sine sanser, så kan man få meditation til at virke positivt for en og i bedste fald opnå zen.

Tak til Formula Swiss

Vi vil gerne sende et ydmygt tak til Formula Swiss, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en virkelighed. Formula Swiss er enfamilieejet producent fra Schweiz, der producerer økologiske produkter. De udbyder CBD i Danmark, og de har dokumenterede effekter fra deres produkter i mere end 40 lande. Giv dem et visit, hvis du vil høre mere, og vi siger endnu engang tak.

Ja, hvad er Heilpraktik egentlig? En Heilpraktiker beskæftiger sig med behandlin…
Læs mere
De fleste af os har hørt om begrebet “Kranio-sakral terapi”, men langt fra alle …
Læs mere
De alternative terapiformer vinder mere og mere ind i Danmark, hvor den danske b…
Læs mere