Hvordan Mediterer Man? Det Er Nemt At Komme I Gang

Billede: Canva.com
ved du det godt

Mange vil gerne i prøve at meditere, men kommer desværre aldrig i gang. Det er en skam, for det er rigtig nemt at komme i gang, og der kan være en masse fordele at hente for dit mentale helbred.

Folk bliver dog hurtigt skræmte af, at man altid skal sætte fokus på at forbedre sit mentale helbred, og så lyder meditation for nogen ‘måske’ bare som det pure opspind. Der er en grund til, at meditation har eksisteret i tusindvis af år, og det er i bund og grund bare fokus på din mentale aktivitet.

Der kan efterhånden ikke være nogen tvivl om, at en sund mentalitet er noget af det vigtigste, når det kommer til dit helbred. Meditation kan forandre din hjerne, gøre dig mindre stresset, mere afslappet og ikke mindst afklaret med, hvad du vil.

Vil du skabe balance i dit liv, få en mere positive hverdag, og mere kontrol over dine tanker? Så kan det være, at du skal i gang med at meditere.

Sådan mediterer DU

Mange tror, at de skal tømme hovedet for tanker, og hvis de har prøvet at meditere lidt selv, så virker dette jo umuligt. Det er nemlig for, at du ikke skal tømme hovedet for tanker. Meditation handler om at forbedre og træne sine tanker.

Der er ingen fast metode til, hvordan man skal meditere. Der er heller ingen tidsramme for, hvor lang tid man skal meditere. Det vigtigste er, at du har fokus på selve meditationen, og finder en position og omgivelser, der giver dig ro og plads til at komme i et med dine tanker.

Ellers kunne man hurtigt forbinde meditation med at ligge i fosterstilling i sengen. Det er det ikke.

Man kan både meditere liggende, siddende eller stående. Det vigtigste er at finde den metode, som du har det bedst med, og ligesom alt andet, så skal man også træne for at blive god til at meditere.

Meditation har nemlig til formål at aktivere det parasympatiske nervesystem. Når du gør dette, bliver du afslappet, og dette kan medføre forbedringer til dit helbred.

Man kan enten meditere i stilhed eller til musik eller lyde. Man kan finde en masse meditations playlister på eksempelvis Spotify eller YouTube.

Vi anbefaler at starte langsomt. Find et godt sted, hvor du kan være alene. Sæt en alarm, og start eventuelt med at meditere i 5-10 minutter. Vi anbefaler også at starte enten stående eller siddende, da man næsten kan blive for afslappet af at ligge og derved glemme at have nok fokus på sine tanker og selve meditationen.

Der er ingen fast metode at meditere på, men det er en meget individuel øvelse. Derfor er det bare med at komme igang og prøve dig frem. Hvad der virker for dig, virker måske ikke for andre og omvendt. Det er bare med at komme i gang, og hvem ved, måske lærer du en masse nyt om dig selv.

Perlen Odense

Vi vil gerne sende et stort TAK til Perlen Odense, der via støtte har gjort, at vi kunne udarbejde denne lille artikel. Perlen Odense er en smykkeforhandler med eget værksted. De har også en webshop, hvor du kan finde et ekstraordinært udvalg af smykker. Er det noget for dig? Se giv dem et visit, og find mærkevarer som eksempelvis Pilgrim smykker.

Videnskaben har skabt en lang række behandlings- og terapiforme til at behandle …
Læs mere
Hypnose er en yderst seriøs og dedikerede behandlingsform, der kan hjælpe på båd…
Læs mere
Alle mennesker besidder det vi kalder mindfulness, men nogen er bedre til at vær…
Læs mere