Hvad Er Aromaterapi? Se Om Terapiformen Er Noget For Dig

Billede: Jumpstory
ved du det godt

De alternative terapiformer vinder mere og mere ind i Danmark, hvor den danske befolkning er åbnet mere op for alternative tilgange til bedre velværd. Blandt disse terapiforme er aromaterapi, som kan bruges i behandlingen af en lang række symptomer. 

Hvis du ikke allerede kender aromaterapi - og hvad terapiformen kan gøre for dig, så dykker vi her ned i den og ser på, hvad aromaterapi er.

Sådan virker aromaterapi

Aromaterapi er terapi med aromatiske materialer. Her bruges der æteriske olier og andre former for aromaforbindelser i behandlingen af symptomer på uligevægt - både psykisk og fysisk.

Aromaterapi bruges blandt andet til at behandle symptomer på stress, depression og søvnbesvær, samt til mod forhøjet blodtryk. Derudover bruges aromaterapi mod symptomer på smerter i muskler og led, samt hovedpine og migræne.

Smertelindringen kan også rettes mod menstruationssmerter og andre komplikationer forbundet med overgangsalderen. Aromaterapi bruges også mod for eksempel hudproblemer. 

Selve behandlingen går ud på, at man anvender aromatiske materialer. Disse indåndes enten i form af dufte og kemiske signaler, der gerne skal påvirke hjernen. Derudover sker aromaterapi også ved at indsmøre kroppen i æteriske olier, hvor indholdsstofferne trænger ind gennem huden ind i blodbanerne og rundt i kroppen.

Ofte anvendes flere forskellige behandlingsmetoder på samme tid, så der kan skabes en synergieffekt mellem behandlingsmetoderne.

Selvom aromaterapi stadig anses for en alternativ behandlingsform, så går historien bag terapiformen tusinde af år tilbage. Herhjemme var det dog først i begyndelsen af det forrige århundrede, at anvendelsen af æteriske olier og lignende for alvor fandt sit indpas.

Tak for støtten

Til sidst siger vi tak til avXperten for deres støtte her til indlægget. Find din næste smarte powerbank eller computerkabel på deres enorme webshop, som indeholder tusindvis af fede elektronik produkter. 

Ja, hvad er Heilpraktik egentlig? En Heilpraktiker beskæftiger sig med behandlin…
Læs mere
De fleste af os har hørt om begrebet “Kranio-sakral terapi”, men langt fra alle …
Læs mere
Meditation er træning af sindet og tankerne. Vores mentale helbred er en stor de…
Læs mere