Hvad Er ZEN? Bliv Klogere På Zenbuddhisme Her

Billede: Canva.com
ved du det godt

Mange vil gerne være mere til stede i livet og leve med en indre ro. Det er dog ikke altid så let som det lyder til, og alle kan ende i en hektisk hverdag. Zen er vejen til at få styr på dine tanker og sjæl, og det kan blandt andet praktiseres gennem meditation.

Hvad er zen? Zen udspringer fra Zenbuddhisme, og er blevet praktiseret i mange mange år. For mere end 2500 år siden lærte Siddhartha Gautama også kendt som Buddha, hvordan man gennem dedikerede meditation kunne finde sin indre ro, og være mere tilstede i nuet.

Der findes mange definitioner på, hvad zen er, og hvordan man bedst mulig kan praktisere det. I bund og grund er den en meditationsteknik, der også kaldes for Zazen, hvor man kommer i kontakt med sin egen og naturens eksistens.

Her skal du prøve at tømme dit sind for alle de tanker du måske synes logiske, og finde en balance og faktisk blive mere oplyst.

Zen stammer fra Asien, og har især dybe rødder i Kina og Japan, men dyrkelsen af zen er også blevet yderst populær i den vestlige verden. Man har blandt andet set eksempler på dette i USA, hvor en af de mest legendariske trænere Phil Jackson, der blandt andet var træner for Michael Jordan og Kobe Bryant i tidens løb, har lært sine spillere at meditere.

Med denne meditation skulle de opnå ro i deres dagligdag, men også lære at være mere tilstede i kampene. Phil Jackson kaldes blandt andet Zen Master, og har en meget sund tilgang til, hvordan man træner individer og ser verdenen på.

Der findes nemlig mange tolkninger til, hvad zen egentlig er, men det vigtigste er, at man selv prøver at finde zen og danne sine egne erfaringer.

For mange lyder det måske som en gang vås det hele, men det uden tvivl fordi de ikke selv har prøvet det. Zen er en fantastisk måde at definere sin sindstilstand på, da det nemlig kan være yderst svært, ja faktisk kan det ofte være udefinerbart.

Hos tankefeltet har vi fokus på kost, krop, tanker og idéer til det alternative liv. Vi har vores egne overbevisninger, og dette kommer også til udtryk i noget, der er nært beslægtet til zen. Læs blandt andet og mindfullness og meditation, på nogle af vores andre artikler:

Vi ønsker, at alle finder deres form for zen, men man kommer ikke sovende dertil.

Har du hørt om homøopati, men er ikke helt er klar over, hvad det betyder? Så…
Læs mere
Der findes mange forskellige former for behandling, og endnu flere tilgange til …
Læs mere
Body SDS er en alternativ behandlingsform som både fokusere på krop og sind. En…
Læs mere
Akupunktur er en alternativ behandlingsform som har eksisteret i tusindvis af år…
Læs mere
Dagens artikel sætter fokus på kinesiologi. Behandlingsmetoden er en holistisk b…
Læs mere
Healing er en alternativ behandlingsmetode hvor en healer kan hjælpe personer me…
Læs mere
Akupunktur er en alternativ behandlingsform, som har rødder flere tusinde år til…
Læs mere