Hvad Er Ayurveda? Alternativ Holistisk Healing

Billede: Canva.com
ved du det godt

Alternative behandlingsformer blomster atter op i den vestlige verden, og i dagens artikel har vi fokus på at forklare, hvad ayurveda er. Selvom behandlingsformen har mere end 3000 år på bagen, er det ikke sikkert, at du har hørt om den før.

Her er vores forklaring af ayurveda.

Hvad er ayurveda? Ayurveda har stammer fra Indien, og har rødder i hinduisme som en holistisk behandlingsform og alternativ medicin. Ayurveda skal helbrede krop, sind og sjæl med blandt andet kost, meditation, åndedrætsøvelser og psykoterapi. Man inddeler ayurveda i tre elementer: Pitta, Vata og Kapha.

Ayurveda betyder ‘livets videnskab’ og har til formål at sætte fokus på det gode helbred, og ikke så meget at bekæmpe en bestemt sygdom. Hvis du tror, at alt i livet har en forbindelse, og at tro kan flytte bjerge og energier bliver forbundet på kryds og tværs af hinanden, så kan det være, at du skal lære mere om ayurveda, urter, massage etc.

De tre elementer til Ayurveda

Ayurveda kan inddeles i tre elementer og energier som kaldes doshaer. At leve efter disse er en ny livsstil, hvor man arbejder med at skabe balance, så man kan leve en harmonisk livsstil. Man bruger elementer som ild, vand, luft og jord til at forklare sammenhængene og typer i behandlingsformen.

Folk besidder forskellige karaktertræk i hvert element, hvilket er med til at gøre alle personer unikke. Man kan sige, at det er en form for udvidet personlighedstest.

#Pitta

Pitta er den dosha, der primært associeres med ild, men også vand. Der er fokus på synet, hormonbalance, men også sult, tørst og intelligens. Folk der har meget pitta i sig er meget ambitiøse, men kan også blive utrolig vrede.

#Vata

Vata er den dosha der associeres med luft og rum, og har fokus på vores vejrtrækning, tale og vores bevægelse. Folk som besidder meget vata er oftest meget kreative, impulsive og generelt entusiaster.

#Kapha

Kapha er den dosha, der forbindes med jord og vand. Kapha er forbundet med lugte- og smagssanser, og der er stor fokus på, at kroppen skal være i balance. Folk der besidder meget kapha er yderst behagelige at være sammen med.

Man kan sige meget mere om de tre doshaer, og man kan faktisk dykke helt ned og bruge dem som en form for personlighedstest. Alle besidder dog lidt af alle typer, og det er helt sikkert en sund måde at anskue livet og mennesket på.

Vi vil ikke komme så meget ind på, hvordan man bruger ayurveda som behandlingsform i denne artikel, da det er en sammensætning af så mange ting. Den er nær forbundet med eksempelvis Zen og meditation, som vi har skrevet individuelle artikler til. Du kan læse mere om dem her:

Ayurveda giver utrolig mange fokuspunkter, hvorpå man kan arbejde med sig selv og et liv i balance. Det kan være en god idé at kigge mere ind til, hvis man lever i en stresset tilværelse i den vestlige verden.

Tak fordi du læste med og…

Tak for støtten

Afslutningsvis vil vi gerne sende et tak til ZenseHome, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en virkelighed. ZenseHome har også fokus på at skabe en smartere hverdag, men dette sker primært ved hjælp af teknologi og det som kaldes en intelligent el-installation.

Har du hørt om homøopati, men er ikke helt er klar over, hvad det betyder? Så…
Læs mere
Der findes mange forskellige former for behandling, og endnu flere tilgange til …
Læs mere
Body SDS er en alternativ behandlingsform som både fokusere på krop og sind. En…
Læs mere
Akupunktur er en alternativ behandlingsform som har eksisteret i tusindvis af år…
Læs mere
Dagens artikel sætter fokus på kinesiologi. Behandlingsmetoden er en holistisk b…
Læs mere
Healing er en alternativ behandlingsmetode hvor en healer kan hjælpe personer me…
Læs mere
Akupunktur er en alternativ behandlingsform, som har rødder flere tusinde år til…
Læs mere